Täyteläiset punaviinit liharuokia täydentämään

Tervetuloa!

Andalucian viinilistalta löytyvät punaviinit ovat muun muassa espanjalaista, italialaista, chileläistä ja argentiinalaista alkuperää.

Punaviinit

Argentiina

Callia Alta 16 cl 11,90 € /1/1 54,00 €
Shiraz , Malbec. Tuoksussa punaista herukkaa ja hivenen luumua, erittäin täyteläinen ja mokkainen rakenne, jota pehmeät tanniinit myötäilevät. Maultaan voimakkaan aromaattinen, kypsää täyteläistä marjaa, nahkaisuutta ja mokkaa. Tasapainoinen ja pehmeän pitkä jälkimaku. Maukas pihviviini, joka kestää voimakkaitakin mausteita.

 

Chile

Puerto Viejo Reserve Carmenere 16 cl 10,40 €/ 1/1 47,00 €
Väriltään syvän tummanpunainen ja violettiin vivahtava. Tuoksultaan vadelmaa, suklaata, mausteisuutta sekä aavistus savua ja mentolia. Suutuntuma on runsas ja pehmeän mausteinen miellyttävin tanniinein. Tasapainoinen viini, jonka täyteläisessä, pitkässä jälkimaussa on mausteisia tammen aromeja.

Espanja, De Toro

Coral Duero R'Sedas 16 cl 11,70€/ 1/1 53,00 €

Tempranillo. Tuoksussa on tummaa kirsikkaa, lakritsaa sekä mausteisuutta ja paahteisia aromeja. Suutuntumaa ryhdittävät tasapainoiset tanniinit ja hapot.  Jälkimaku on pitkä ja miellyttävän balsaminen.

 

Espanja, Rioja

Rioja Vega 16 cl 10,40€ / 1/1 47,00 €
Täyteläinen ja tasapainoinen. Väriltään rubiininpunainen. tuoksultaan vaniljainen ja mausteinen. Runsasarominen. Kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukautta.

 

Espanja, Penedes

Ferriol Red Organic 1/1 44,00 €

Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 30%, Syrah 30%. Tummanpunainen 

ja kirkas. Aromeissa kypsää raikasta marjaa, kukkeutta ja hieman 

yrttisyyttä. Viini on keskitäyteläinen ja siitä voi erottaa vadelmaa, kirsikkaa, hieman lakritsia ja kevyttä mausteisuutta. Tasapainoinen ja 

pehmeä jälkimaku.

 

Espanja, Navarra

Principe De Viana Crianza 16 cl 9,80€/ 1/1 44,00€

Tempranillo 50%, Merlot 30% Cabernet Sauvignon 20%. Talonviini.

Keskitäyteläisessä tuoksussa on kypsiä marjoja, miellyttävää mausteisuutta ja tammitynnyrikypsennyksen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Tanniinit pehmeät ja suutuntuma on tasapainoisen hedelmäinen.

Italia

Gurrieri Rizzardi 3 Cru Amarone  1/1 76,00 

Corvina, Corvinone, Rondinella, Barbera. Tumman kirsikanpunainen. Tuoksu kehittynyt ja siinä voi aistia kypsiä punaisia ja tummia marjoja kuten kirsikkaa ja luumua. Pitkä tammikypsytys tuo viiniin tammen aromeja, suklaata ja kahvia. Viini on täyteläisen pehmeä ja mehevän mausteinen. Tanniinit ovat tuntuvat, mutta pyöristyneet. Pitkä, viipyvä jälkimaku.

 

Portugali

Mariana 1/1 55,00

Touriga Nacional, Aragonez, Alicante Boushet, Trincadeira. Syvän rubiininpunainen. Tuoksussa punaisia marjoja, mansikkaa, silkkisyyttä ja hienovaraista mausteisuutta. Maultaan suklainen ja hivenen mausteinen. Pehmeät tanniinit ja pitkä hedelmäinen jälkimaku. Kypsytys kuusi kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.